Social

# avertizare de canicula #vreme rea #canicula

ALERTA METEO! Canicula si instabilitate atmosferica! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis pentru astazi, doua avertismente de tip cod galben. Unul de canicula si unul de instabilitate atmosferica. In vreme ce o parte din tara va fi doborata de temperaturile deosebit de crescute, alta se va afla sub avertizare de vreme rea, cu ploi, furtuni si grindina. Iata care sunt zonele afectate!

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 1 septembrie - 2 septembrie, ora 3:00, mai multe judete din tara se afla sub avertizare de vreme rea, conform textului si hartii.

“In intervalul mentionat, la inceput in Banat, Crisana, apoi in Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

Spre seara si noaptea, manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala, local si in regiunile sud-vestice.”, anunta ANM.

COD GALBEN de canicula

Restul tarii se afla insa sub atentionare de tip cod galben de canicula. Temperaturile vor depasi 37 de grade, iar in unele zone chiar si 38 de grade la umbra, iar disconfortul termic va fi deosebit de crescut. 

“In intervalul mentionat, in regiunile sudice si estice disconfortul termic va fi accentuat si va fi canicula. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade si izolat 37...38 de grade in Lunca Dunarii.

Pe parcursul zilelor de miercuri si joi (02 si 03 septembrie), in regiunile sud-estice disconfortul termic se va mentine accentuat si local va fi canicula. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea