Social

#cazuri omicron #cazuri suspecte omicron #omicron romania #omicron

Alerta in Romania! Primele suspiciuni de infectie cu varianta Omicron! Cine sunt persoanele infectate

Este alerta in Romania dupa ce trei persoane, printre care un jucator de rugby s-au intors din Africa de Sud si au fost confirmate pozitiv cu Covid-19.

Un jucator de rugby din cadrul CSM Stiinta Baia Mare a fost confirmat pozitiv miercuri seara, dupa ce a fost in Africa. Momentan nu se stie daca este vorba despre vairnat Omicron, asteptandu-se analizele.

Ulterior au mai fost anuntate doua cazuri suspecte la persoane care au calatorit cu acelasi avion in care se aflau sportivii repatriati din Africa de Sud.

Lotul de rugby a ajuns in tara marti seara cu o aeronava TAROM trimisa de Guvern dupa ce sportivii au ramas blocati in Africa de Sud timp de cateva zile. Acest lucru s-a intamplat deoarece au fost suspendate toate zborurile intre Europa si Africa de Sud. 

Odata ajunsi pe Aeroportul International Maramures, jucatorilor li s-au recoltat probe RT-PCR, una dintre acestea iesind pozitiva. Jucatorul este internat in spital. Nu are probleme de sanatate, dar este tinut sub observatie si beneficiaza de tratament medical, transmit autoritatile.

Celelalte doua persoane descoperite pozitiv, sunt din Brasov si Vaslui. Acestea se afla in carantina, la domiciliu. Persoaele depistate pozitiv au forme asimptomatice, insa se afla sub supraveghere medicala, la domiciliu.

In cazul celor trei persoane se asteapta rezultatul secventierii pentru a se depista daca este vorba despre Omicron sau nu. In cazul celor trei persoane s-a deschis deja o ancheta epidemiologica.

Alexandru Rafila, avertisment teribil

Ministrul Alexandru Rafila trage un puternic semnal de alarma in ceea ce priveste varianta Omicron, precizand ca daca aceasta a ajuns deja in Romania, numarul infectarilor se va dubla intr-un timp foarte scurt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea