Social

#hepatita a # alerta bulgaria # simptome hepatita a #masuri prevenire hepatita a

Alerta in Bulgaria! 5 masuri pentru a nu lua hepatita A in vacanta!

Apa Marii Negre este contaminata cu virusul hepatitei A in zona litoralului bulgaresc, au confirmat ieri autoritatile. Acest virus periculos teoretic este distrus in apa sarata, insa problema este ca acesta rezista prin intermediul dejectiilor umane din apa, avertizeaza medicii.

Pentru a preveni imbolnavirea cu acest virus hepatic, exista cateva masuri simple pe care trebuie sa le iei insa imediat. Acestea sunt valabile in orice situatie, asa ca nu le ignora, indiferent unde te afli in vacanta. Iata cele mai importante 5 sfaturi de la medici:

1. Nu inghiti apa din mare! Acest lucru este periculos mai ales in cazul copiilor si a celor cu imunitate scazuta. 

2. Consuma apa doar din surse sigure, iar daca nu stii ce fel de apa bei, mai degraba cumpara apa imbuteliata. 

3. Spala-te cat mai des cu apa si sapun pe maini! 

4. Spala fructele si legumele pe care le consumi. Chiar daca uneori ti se pare ca nu are ce sa ti se intample de la un singur fruct, medicii avertizeaza ca un astfel de comportament este foarte periculos pentru sanatate. 

5. Vaccineaza-te! Medicii sustin ca vaccinarea este eficienta in 99% din cazuri, fiind cea mai sigura metoda de prevenire a imbolnavirii cu acest virus. 

Virusul hepatic A are o perioada de incubaţie între 15 şi 45 de zile. Simptomele iniţiale ale bolii sunt oboseală, stare de slăbiciune, anorexie, greaţă, vărsături, dureri abdominale şi, uneori, febră urmată de dureri de cap, erupţii cutanate şi diaree. După una-două săptămâni de la debutul bolii, poate apărea şi icterul. Potrivit specialiştilor, nu există tratament specific pentru hepatita A. Sunt recomandate, totuşi, odihna, consumul mare de lichide şi evitarea alcoolului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea