Social

#vulcan alaska alerta #erupere vulcan alaska

Alerta in Alaska, din cauza unui vulcan

O alerta a fost emisa in Alaska in urma unor semne ca un vulcan din apropierea marelui oras Anchorage urma sa erupa, au anuntat vineri autoritatile.

Vulcanul Redoubt, aflat intr-o zona putin populata, la 150 kilometri sud-vest de orasul cu 280.000 de locuitori, a prezentat o activitate seismica peste medie in ultimele cinci zile, relateaza AFP.

Aceasta activitate "s-a intensificat mai ales in ultimele opt ore", potrivit autoritatilor locale. Vulcanul este plasat in alerta " portocalie " din cauza riscurilor, mai ales pentru avioanele care zboara in zona. Motoarele unui Boeing 747 s-au infundat in 1989, cand trecea prin norii de cenusa provocati de eruptia vulcanului Redoubt.

Pilotul a reusit sa reporneasca motoarele si sa-i salveze pe cei 231 pasageri. O eruptie poate proiecta cenusa la multi kilometri altitudine , dar directia depine de vant. In 1989, eruptia vulcanului Redoubt, unul dintre cei 44 de vulcani activi din Alaska, a durat cinci luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea