Social

#inundatii #inundatii romania #rauri #cod rosu de inundatii

Alerta! Cod rosu de inundatii! Afla ce judete sunt afectate

Sute de gospodarii sunt amenintate de revarsarea raurilor umflate in urma ploilor torentiale care au cazut in utimele doua zile. Hidrologii au emis o avertizare de COD ROSU de inundatii pe rauri din judetele Gorj si Valcea. Este, de asemena, si cod portocaliu de ploi si vijelii in opt judete.

Astfel, din aceasta dupa-amiaza si pana la ora 23.00, este cod rosu de inundatii pe raurile Gilort, Lotru, cursul superior al Oltetului si afluentul sau Cerna, din judetele Gorj si Valcea. Hidrologii se asteapta la scurgeri importante de apa de pe versanti care vor ridica debitul si volumul de apa, fiind risc crescut de viituri.

Trei elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne au fost trimise, in aceasta dupa-amiaza, in judetele Gorj si Valcea, in localitatile Novaci, Vaideeni si Brezoi, pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viiturilor, informeaza oficialii MAI.

O viitura de pestre trei metri venita pe raul Gilort a lovit orasul Novaci in aceasta dimineata, zeci de persoane fiind in curs de evacuare.

Meteorologii au prelungit pana in aceasta seara, la ora 22.00, si codul galben de ploi si vijelii in opt judete, intre care si Gorj si Valcea.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea