Social

# aleta de vreme rea #cod rosu de vreme rea #vremea in bucuresti #prognoza meteo #viscol #vant puternic

ALERTA de vreme rea! Cod rosu si portocaliu de vant puternic si viscol. Cum va fi vremea in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Printre acestea se numara mai multe coduri galbene, dar si un cod rosu si unul portocaliu de vant puternic si viscol. Iata care sunt zonele afectate si cum va fi vremea in urmatoarele zile.

 

Inghet si bruma in toata tara

In intervalul 27 martie, ora 06:00 – 29 martie, ora 21:00 sunt anuntate intensificari ale vantului, precipitatii moderate cantitativ, racire accentuata – inghet la sol si bruma. Vremea se raceste in toata tara.

„In intervalul mentionat, precipitatiile se vor extinde treptat dinspre vest si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. Vor fi ploi, iar din a doua parte a noptii de luni spre marti (27/28 martie) indeosebi in jumatatea de nord se vor semnala precipitatii mixte (mazariche, lapovita si ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile si local se va depune strat nou de zapada. Pe alocuri, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp.

Vantul se va intensifica treptat in toate regiunile cu viteze in general de 45...65 km/h, iar in zona montana inalta va sufla tare.

Marti si miercuri vremea va deveni rece pentru aceasta data in toata tara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative si se va produce bruma sau inghet la sol.

In sud-estul teritoriului in seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea si caracter torensial, descarcari electrice si posibil caderi de grindina.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vant

In intervalul 27 martie, ora 06:00 – 27 martie, ora 23:00, va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene precum intensificari ale vantului.

„In intervalul mentionat, local si temporar in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei, Dobrogea si in estul Munteniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze de peste 55...65 km/h. In zona montana inalta (in general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depasi 80...90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

COD ROSU de vant puternic

In intervalul 28 martie, ora 02:00 – 28 martie, ora 14:00 va intra in vigoare o alerta de tip cod ROSU de intensificari puternice ale vantului. Sunt afectate in special zonele aflate la altitudini de peste 1800 m, in Carpatii Meridionali. Aici, vantul poate depaasi la rafala 140 de km/h.

„La altitudini de peste 1800 m in Carpatii Meridionali, va fi vant puternic, cu rafale ce vor depasi 140 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vant si viscol

In intervalul 27 martie, ora 23:00 – 28 martie, ora 23:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vant si viscol. Sunt vizate fenomene precum intensificari sustinute ale vantului, viscol puternic, in special in Carpatii Meridionali, de Curbura si in Muntii Apuseni, la altitudini de peste 1500 m.

„In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si de Curbura si in Muntii Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 120...140 km/h, va fi viscol puternic si vizibilitate foarte scazuta.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant

In intervalul 27 martie, ora 23:00 – 28 martie, ora 23:00, aproape toata Romania este sub avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului.

„In cea mai mare parte tarii, vantul va avea local si temporar intensificari, cu viteze de 50...65 km/h si izolat peste 70...75 km/h.”, precizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Luni, 27 martie, vremea se va mentine calda pentru aceasta data, dar va fi usor instabila. Cerul va prezenta innorari, temporar accentuate dupa-amiaza si seara, cand vor fi averse, posibil insosite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura maxima va fi de 19...21 de grade, iar cea minima de 4...6 grade.

Marti, 28 martie, vremea se va raci semnificativ, astfel ca valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfarsitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros si doar trecator va ploua slab. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 9...11 grade, iar cea minima de -3...0 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de bruma.

Miercuri, 29 martie, vremea va fi rece pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros si probabilitatea de ploaie redusa. Vantul va prezenta intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea