Social

# aleta de inundatii #inundatii # ploi torentiale

Alerta de inundatii pe numeroase rauri din Romania. Ploile vor face ravagii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de posibile inundatii pe numeroase rauri din tara, ca urmare a ploilor abundente anuntate de ANM pentru urmatoarele ore. Sunt anuntate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate.

Atentionarea de tip cod galben de inundatii este valabila in perioada 25 mai, ora 13:00 - 25 mai, ora 24:00.

COD GALBEN de inundatii pe numeroase rauri din tara

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

In intervalul 25.05.2023 ora 13:00 – 25.05.2023 ora 24:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Somesul Mic – bazin amonte Ac. Gilau (judetele: Bihor si Cluj), Timis – bazin amonte S.H. Teregova si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj (judetele: Caras Severin si Timis), Nera – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Caras Severin), Cerna – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Gorj si Caras Severin), Jiu – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judetul Gorj), Motru – bazin amonte S.H. Tarmigani si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Tarmigani (judetele: Gorj si Mehedinti), Prahova – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Prahova si Ialomita), Buzau – bazin amonte Ac. Siriu si afluentii aferenti sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Banita (judetele: Brasov, Covasna, Prahova si Buzau), Siret – afluentii mici de stanga aferenti sectorului aval S.H. Lungoci (judetul Galati), Prut – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Dranceni (judetele: Vaslui si Galati) si raurile din Dobrogea (judetele: Constanta si Tulcea).

Atentionarea Hidrologica vizeaza in principal fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare ȋn intervalul 25.05.2023 ora 16:00 – 25.05.2023 ora 22:00 pe unele rauri din judetele: Caras Severin, Tulcea si Constanta.

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluentii de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea