Social

#ciuma bubonica #ciuma #china #alerta

Alerta de ciuma bubonica in China!

O noua alerta in China! De data aceasta este vorba despre ciuma bubonica. Astfel, autoritatile dintr-un oras din regiunea autonoma chineza Mongolia Interioara au emis o alerta, duminica, la o zi dupa ce un spital a raportat un caz suspect de ciuma bubonica, informeaza Reuters.

 

Alerta de nivel 3 (a doua cea mai scazuta dintr-un sistem de patru) interzice vanarea si consumul animalelor care ar putea transmite boala.

Mai mult, populatia a fost informata sa raporteze orice caz de ciuma sau de febra fara cauze clare, dar si sa anunte autoritatile daca descopera animale bolnave sau moarte.

Avertismentul de duminica vine dupa raportarea a patru cazuri de ciuma in Mongolia Interioara in noiembrie anul trecut, dintre care doua de ciuma pneumonica, cea grava forma, noteaza Agerpres.

Ciuma bubonica este o boala extrem de infectioasa si adesea fatala, fiind raspandita mai ales de rozatoare. Cazurile de ciuma nu sunt neobisnuite in China, insa focarele au devenit din ce in ce mai rare. In perioada 2009-2018, China a raportat 26 cazuri si 11 decese din aceasta cauza. In plus, la nvel mondial, cazurile de ciuma sunt frecvente. Madagascar a inregistrat peste de 300 de cazuri in timpul unui focar in 2017. In luna mai a anului trecut, doua persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o ​​dupa ce au mancat carnea cruda a unei marmote.

 Cu toate acestea, medicii sustin ca este putin probabil sa ne confruntam cu o epidemie. “Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum stim cum se transmite aceasta boala”, a spus medicul Shanti Kappagoda. “Stim cum sa prevenim aparitia acestei boli. De asemenea, putem trata pacientii cu antibiotice eficiente”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea