Social

#ninsori Romania #ninsori abundente #ninsori

Alerta ANM! Vremea se schimba brusc! Ninsori viscolite in tara!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de ninsori viscolite si lapovita. Vantul va sufla cu putere viscolind zapezile. 

Informarea meteo este valabila pana pe 09 ianuarie, ora 12:00, fiind vizate precipitatii moderate cantitativ predominant sub forma de ninsoare.

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures si in vestul si nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada. In Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zapada va fi local consistent.

Cantitatile de apa vor fi in general de 10...15 l/mp si izolat de peste 20 l/mp.

Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55...65 km/h in sudul Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

In restul teritoriului, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala in special in dimineata zilei de sambata (08 ianuarie), cu precadere in dealurile sudice.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea