Social

Alergia la paine

Un aliment care este folosit zilnic in alimentatie, cum este painea, poate cauza alergii pentru 2%dintre romani. Cei mai afectati sunt copiii. De fapt, alergia nu este la painea in sine, ci la o componenta proteica, denumita gluten , ce se regaseste in faina de grau, orz, secara si ovaz. Aceasta asa-zisa alergie, cunoscuta sub numele de intoleranta la gluten sau boala celiaca , este intalnita la 0,7-2% din populatia Europei. Cel mai frecvent, intoleranta la gluten debuteaza la copii cu varste cuprinse intre 18 luni si 2 ani. Boala, zgomotoasa in copilarie Odata ce te-ai nascut cu aceasta sensibilitate nu mai poti scapa de ea toata viata. „Boala celiaca este „zgomotoasa” atunci cand debuteaza la varsta mica: se manifesta prin episoade diareice frecvente sau cu diaree cronica. La copilul mai mare si la adult boala se poate manifesta prin simptome atipice mai putin legate de aparatul digestiv: crestere in inaltime deficitara, constipatie sau anemie care nu se rezolva dupa tratamentul cu fier”, explica doctorul Alina Stanescu Pop, medic pediatru la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” din Bucuresti. (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea