Social

#bulgaria #alegeri #legislativ #scrutin #politica #boiko borisov

Alegerile legislative de duminica din Bulgaria ar putea conduce la alegeri anticipate in toamna

Agitatie pe scena politica bulgara inaintea scrutinului legislativ de duminica. In ultimele zile s-a conturat perspectiva ca favorita la castigarea alegerilor ar urma sa fie opozitia de centru-dreapta, care este condusa de primarul Sofiei Boiko Borisov , cel care a declarat ca lipsa unei majoritati va ingreuna formarea guvernului. Si pentru ca restul partidelor nu doresc sa se alieze intr-o coalitie cu partidul lui Borisov, la Sofia a inceput sa se vorbeasca deja despre alegeri anticipate .

Sondajele realizate in Bulgaria in ultima vreme arata ca partidul GERB va obtine intre 28 si 32 la suta din voturi, mai mult decat restul patidelor, care nu trec de 22 %, cum e cazul Partidului Socialist. Insa aceasta cifra nu este de ajuns pentru a obtine majoritatea parlamentara care sa ajute partidul primarului Sofiei sa formeze singur viitorul Guvern ,

Si cum in randul celorlalte sapte partide importante nu exista dorinta de a se alia cu GERB pentru a forma un Guvern, la Sofia se discuta deja despre alegeri anticipate, care ar putea avea loc in toamna.

Potrivit Adevarul specialistii bulgari si europeni cred ca un posibil impas postelectoral ar ameninta stabilitatea economica a Bulgariei. Un detaliu important de precizat este acela ca majoritatea formatiunilor politice care se vor intrece duminica in alegeri au trecut in programul electoral dorinta “de a ameliora imaginea Bulgariei, afectata de coruptie, si sa recastige increderea Uniunii Europene pentru a recupera fondurile inghetate in valoare de cateva sute de milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea