Social

#strainatate #vot #resedinta #alegeri parlamentare #domiciliu #sectii

Alegeri parlamentare 2012: Romanii in tranzit, fara resedinta in strainatate, nu pot vota

Cetatenii romani aflati in tranzit in afara tarii, fara sa aiba domiciliul sau resedinta in strainatate, nu vor putea vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie, a declarat astazi Robert Cazanciuc, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe.

"Cum se intampla si in tara, nu poti sa votezi decat daca ai domiciliul intr-o anumita parte. Asa si in strainatate, legea este foarte clara, poti sa votezi numai daca ai resedinta intr-o anumita tara, cei care se afla in tranzit nu pot sa voteze. Cei care au un drept legal de locuire pot sa voteze", spus oficialul MAE in cadrul unei conferinte de presa.

Robert Cazanciuc a tinut sa precizeze ca la viitoarele alegeri se respecta exact aceleasi proceduri ca la legislativele din 2008. Romanii de peste granite pot afla informatii despre procesul de vot apeland telefonul verde 0800 800 407 sau accesand site-ul MAE si cele ale misiunilor diplomatice.

La alegerile parlamentare din acest an, MAE a organizat in afara tarii 306 sectii de votare. Votarea va incepe sambata, ora 22.00 a Romaniei, la sectia din Auckland, Noua Zeelanda. Procesul de vot se va incheia luni, ora 7.00 a Romaniei, odata cu inchiderea urnelor din Canada si Coasta de Vest a Statelor Unite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea