Social

#sectii de votare #alegeri parlamentare 2012 #urne speciale

Alegeri parlamentare 2012: Fara urne speciale la sectiile de votare din strainatate

Biroul Electoral Central (BEC) a luat decizia ca urnele speciale sa nu poata fi folosite la sectiile de votare din strainatate la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Oficialii BEC sustin ca au luat decizia in contextul in care aceste sectii de votare nu sunt organizate in functie de numarul de locuitori, criteriu folosit pentru cele din Romania.

De asemenea, in luarea acestei hotarari s-a tinut cont si de faptul ca "raza arondata de votare" este un termen ce defineste zona care cuprinde imobilele in care locuiesc alegatorii inscrisi pe listele electorale permanente si ca peste hotare in organizarea alegerilor nu se folosesc acest tip de liste.

In alta ordine de idei, Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a anuntat, joi, ca a cerut personalului din misiunile diplomatice ale Romaniei sa organizeze corect si transparent procesul de vot pentru a evita situatii "de genul unui vot la fiecare 45 de secunde sau prelungirea procesului de vot peste limita legala, asa cum s-a intamplat in anul 2009 la Paris".

Sursa foto: mesagerdeconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea