Social

#alegeri parlamentare #alegeri parlamentare 2012 #candidati #alegatori

Alegeri parlamentare 2012: Alegatorii pot afla online integritatea candidatilor

Alegatorii care vor participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie pot verifica online integritatea candidatilor intrati in cursa electorala. Initiativa apartine Aliantei pentru o Romanie Curata, iar aplicatia se gaseste pe site-ul sau oficial.

In primul rand, alegatorii afla in ce colegiu vor vota la alegeri si care sunt candidatii care vor reprezenta colegiul respectiv.

Apoi se poate verifica integritatea candidatilor, tinandu-se cont de mai multe criterii: colaborarea cu Securitatea, functiile politice si administrative detinute inainte si dupa 1989, migratia de la un partid la altul, gradul de rudenie al unui candidat cu alti politicieni din acelasi partid etc.

De asemenea, alegatorii pot afla averea candidatilor, afacerile si contractele lor cu statul, datoriile catre stat ale firmelor detinute de candidati, conflictele de interese si cazurile de incompatibilitate sau arestarile si condamnarile posibile.

Sursa foto: oradetimis.ro

[[//www.realitatea.net/alegeri-parlamentare-2012-verifica-integritatea-candidatilor-din-colegiul-tau_1060417.html]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea