Social

# alegere consumabile #mediu inconjurator #biodegradabile #sanatate

Alege consumabilele biodegradabile de catering, pentru sanatatea mediului inconjurator!

Protejarea mediului inconjurator a devenit prioritate majora pentru romani. In vederea crearii unui climat sustenabil, s-a decis ca ambalajele din plastic, nedegradabile sa fie inlocuite cu alternative realizate din materiale reciclabile precum: carton, lemn sau alte variante prietenoase.

 

Mediul HoReCa, dar si oamenii de rand au aderat rapid la solutii active de protectie a mediului, integrand in afaceri sau utilizand pentru consum propriu, tacamuri, pahare, farfurii unica folosinta realizate din materiale degradabile. Reciclarea corecta a deseurilor este o alta modalitate de protejare mediului inconjurator. Intrucat crearea unui ambient optim pentru desfasurarea activitatilor in sectoarele de restaurante, cafenele, catering este o prioritate, ne-am propus sa analizam masurile ce pot fi implementate rapid si convenabil.

Utilizarea de consumabile catering si farfurii de unica folosinta  realizate din materiale degradabile

Trebuie precizat ca in aceste domenii de activitate, integrarea de consumabile catering si farfurii de unica folosinta realizate din materiale biodegradabile nu este doar o forma de protectie a ecosistemului, dar si o recomandare a institutiilor statului si a celor Europene. Produsele confectionate din carton, hartie, kraft, trestie de zahar si lemn sunt alternative agreate in aceste activitati. Utilizarea lor nu inseamna doar grija pentru mediu, dar reprezinta alternative pentru prezentare. Preparatele astfel comercializate beneficiind de aspect distins. Rapoartele realizate de companiile de analiza si statistica arata ca utilizatorii apreciaza mai mult varianta consumabilelor biodegradabile, multi dintre consumatori considerand ca produsele beneficiaza de prezentare mai atractiva. 

Folosirea de pahare din carton 

Folosirea de pahare carton s-a dovedit a fi o modalitate prietenoasa, dar si eficienta pentru cei ce le-au integrat in afaceri. Pe langa optiunile legate de prezentare, aceste produse putand fi personalizate, s-au evidentiat si avantajele cu care vin. Fata de paharele din plastic, care se incalzeau rapid, variantele din carton sunt mai ergonomice si mai facil de utilizat. In cazul acestora din urma transferul de caldura se realizeaza mai lent, fapt ce minimizeaza si riscul de accidente. 

Variantele din carton pot fi reciclate convenabil, minimizand impactul asupra mediului.

Adoptarea de tacamuri din lemn

In cazul alegerii tacamurilor din lemn, nu se evidentiaza doar avantajele legate de estetica si protectia mediului, acesta produse avand si rezistenta mai ridicata fata de variantele din plastic. Tacamurile confectionate din lemn ofera si experiente senzoriale deosebite. Sunt preferate de companiile ce furnizeaza servicii de catering, de restaurantele ce ofera servicii de livrari la domiciliu, dar si de antreprenorii participanti la targuri de culinare. Mai ergonomice, mai prietenoase, usor de reciclat tacamurile confectionate din lemn au reusit sa castige teren in fata variantelor nereciclabile.

Reciclare corecta a deseurilor rezultate in urma activitatii

Cum am precizat varianta de adoptare a consumabilelor confectionate din materiale degradabile, prietenoase este o varianta de protectie a mediului, insa aceasta masura trebuie completata prin  reciclare.  Chiar si deseurile degradabile pot afecta ecosistemul, in cazul in care sunt lasate la intamplare. Reciclarea selectiva si transferul deseurilor catre centrele specializate in acest sens este cea mai eficienta modalitate de pastrare a unul mediu curat. 

Starea mediului influenteaza deopotriva sanatatea plantelor, animalelor si a omului in mod direct, iar impactul estetic este ridicat! Multe dintre consumabilele utilizate in domeniul HoReCa realizate din materiale nedegradabile,  lasate la intamplare produc compusi toxici ce sunt absorbiti de plante, animale si ulterior ajung in corpul uman, producand alergii, afectiuni endocrinologice sau alte boli. Alegand corect produsele utilizate in desfasurarea activitatii  se va crea un ambient prietenos, mai putin poluant, mai sanatos, impact major asupra naturii si a sanatatii umane. 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea