Social

#cafea boabe #preparare cafea #cafea

Alege cafea boabe daca vrei sa te bucuri de un gust desavarsit!

Cafeaua este cea mai consumata bautura calda din lume, atat datorita gustului ei deosebit, dar si datorita proprietatilor. Este cel mai bun ajutor dupa o noapte nedormita, este ,,liantul” unei prime intalniri perfecte, rasfatul dintr-o dimineata geroasa de iarna. Consumatorii de cafea din lumea intreaga se impart in doua categorii: cei care adora gustul de cafea si o beau nu doar de necesitate, ci si din placere si cei care beau cafea doar pentru a-si lua doza de energie necesara, insa fara sa le placa. 

Daca si tu te numeri printre persoanele care nu gasesc nici o placere in a bea cafea, insa nu poti renunta la ea, datorita modului in care te simti dupa ce o bei, solutia este sa schimbi sortimentul de cafea pe care il consumi. De regula, oamenii carora nu le place gustul de cafea sunt cei care au baut doar cafea nu tocmai calitativa, cafea prajita intens, care are doar un gust amarui. 

Gustul cafelei nu ar trebui sa fie atat de amar incat sa nu poata fi bauta fara zahar sau lapte. O cafea de calitate trebuie sa aiba un gust placut fara a fi nevoie de aditivi. In functie de locul de provenienta al cafelei, sol, conditiile climatice si bineinteles, soiul ei, cafeaua va avea anumite note: florale, fructate, usor fermentata, condimentata, de cacao, dulce si multe altele. Poate o sa ti se para ciudat sa afli acest lucru, insa este cat se poate de adevarat. Nu te-ai gandit niciodata ca o cafea poate avea o aroma subtila de fructe de padure, nu? Sau ca poate sa iti aduca aminte de un anumit condiment, insa nu stii exact care. Daca ai baut doar cafea foarte prajita, aceste arome au disparut complet, lasand locul unui gust amar, care are nevoie de zahar pentru a fi acoperit. 

Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de gustul cafelei, iti recomandam sa alegi cafea boabe pe care o poti macina chiar tu acasa, cu ajutorul unei rasnite. Sau daca vrei o experienta si mai buna, alege un espressor care macina cafeaua pe loc si astfel te vei bucura de o cafea delicioasa oricand iti doresti. Nimic nu se compara cu aroma cafelei proaspat macinate si probabil stii si tu acest lucru. Chiar daca nu iti place gustul, probabil adori mirosul de cafea, care iti aduce aminte de copilarie. 

Poti comanda in siguranta cafea boabe dintr-un magazin online de specialitate, unde vei descoperi o gama variata de produse. Daca ai o marca preferata de cafea, vei fi surprins sa afli ca exista si alte sortimente, care de obicei nu se regasesc pe rafturile hipermarketurilor. 

Iar daca nu stii ce fel de cafea ti-ar placea, putem sa iti dam un sfat: daca adori cafeaua intensa, cu un gust brut, alege robusta. In schimb, daca vrei cafea cu gust fin si cu diferite arome, opteaza pentru cafea arabica. Sau poti incerca o combinatie dintre aceste doua tipuri. Important este sa incerci mai multe sortimente si sa iti alegi preferatul. 

In incheiere, am vrea sa stim daca tu consumi cafea si daca da, ce preferi: boabe sau gata macinata?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/NZMeJsrMC8U

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea