Social

#alcoolic bucuresti #consiliere gratuita #capitala

Alcoolicii din Bucuresti vor beneficia de consiliere gratuita

Alcoolicii din Capitala vor putea sa scape de patima betiei, gratuit, la un centru de consiliere situat pe strada Salcetului, din zona statie de metrou Eroii Revolutiei.

Centrul se va deschide luni si va pune la dispoztia pacientilor cinci "consilieri de adictie", informeaza Gardianul.

Centrul "O noua sansa" este subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB).

"Ne-am confruntat cu cazuri de destramare a familiilor, cu rezultate nefaste pentru membrii familiilor respective: violenta in familie , copii parasiti, pusi sa munceasca sau sa cerseasca, pierderea locuintei, somaj, excludere sociala, saracie. O mare parte a acestor probleme e cauzata de consumul excesiv de alcool. Rezolvarea unor astfel de situatii este foarte complicata si de durata. Pentru ca este foarte costisitoare pentru sistemul public, am decis sa pornim de la cauza si nu sa tratam doar efectul. Incercam sa convingem persoanele care doresc sa renunte la alcool, despre beneficiile pe termen lung pentru ei insisi si familia lor. Astfel, numarul cazurilor de urgenta sociala care ajung la noi se va diminua", a declarat Cristina Simiean, directorul DGASMB.

Terapia, la care vor fi supusi pacientii, urmeaza modelul clasic " Minnesota ", care cuprinde tehnica celor "12 Pasi". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea