Social

#copil internat la terapie intensiva # copil romania #coronavirus #terapie intensiva #copil #ati

ALARMANT! Primul copil din Romania internat la ATI din cauza coronavirusului

Noul coronavirus pare a fi din ce in ce mai agresiv. Un copil in varsta de doar 8 ani a ajuns la Terapie Intensiva in urma infectarii cu noul coronavirus.

 

Acesta este primul caz al unui copil din Romania, care a ajund la ATI din cauza coronavirusului. Informatia este cu atat mai ingrijoratare cu cat ieri, 16 septembrie, a fost inregistrat cel mai mare numar de cazuri de coronavirus de la inceputul pandemiei. 

Copilul a ajuns in urma cu o saptamana la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului din Buzau cu dureri de cap si febra. In urma efectuarii testului Covid, a iesit negativ. A fost suspectat apoi de meningo-encefalita si l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitala, unde i-a fost repetat testul. De aceasta data, rezultatul a iesit pozitiv.  Parintii copilului sunt, de asemenea, pozitivi.

In urma infectiei a facut, insa, un sindrom rar - sindromul inflamator multisistem. Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensiva.  Din fericire, starea acestuia este stabila. 

Alexandru Rafila, despre cazul copilului internat la ATI

"Este un lucru serios, categoric, dar pe de alta parte, daca va ganditi cate mii de persoane au fost la Terapie Intensiva de cand a aparut aceasta pandemie in Romania, ganditi-va ca asta inseamna extrem, extrem de putin. Vedeti ca in permanenta avem 500 de persoane la ATI si un singur caz de imbolnavire grava la copil. Sunt situatii, sigur, foarte traumatizante pentru parinti. Merita toata atentia si compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicatii. Se intampla la fel si la gripa, la rujeola. Sunt situatii pe care nu putem sa le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare", de seclarat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea