Social

#alarmant # tulpina indiana #coronavirus #infectare #romania

ALARMANT! Primul caz de infectare cu tulpina indiana de Covid din Romania!

Anunt alarmant pentru Romania inainte de Paste. A fost depistat primul caz de infectare cu tulpina indiana de coronavirus, in Romania.

 

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a fost informat, in aceasta dimineata, asupra faptului ca un laborator de analize din orasul Sfantu Gheorghe a identificat o varianta indiana a coronavirusului, denumita B.1.617.2, la o persoana de 26 de ani, care a ajuns in Romania in urma cu aproximativ o luna. La data recoltarii, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu forma clinica usoara. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere. Este vorba despre o varianta indiana, o mutatie a tulpinii, si NU despre tulpina principala, cea care a provocat situatia epidemiologica extrem de grava din India, potrivit realitatea.net.

Conform INSP, varianta mentionata difera de cea identificata initial de PHE England care ar fi generat situatia epidemiologica actuala din India. 

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea