Social

#elevi romania #consum droguri #droguri #elevi

Alarmant! Elevii din Romania, cei mai mari consumatori de droguri

Peste 780.000 de romani cu varsta cuprinsa intre 14 si 64 de ani sunt consumatori ocazionali droguri ilegale. Ingrijorator este faptul ca multi dintre acestia sunt elevi.

Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) a declarat ca dintre cei 780.000 de consumatori, 100.000 ar fi studenti, iar alti 120.000 ar fi elevi. Datele au la baza recensamantul populatiei din anul 2012 si procentele din Raportul Agentiei Nationale Antidrog, privind prevalenta de-a lungul vietii.

Reprezentantii CIADO atrag un semnal de alarmasi sustin ca numarul consumatorilor de droguri este in crestere, mai ales in randul elevilor. Acestia au declarat ca in anul 2008 existau aproximativ 220.000 de consumatori de droguri, comparativ cu 780.000, in prezent.

"Acest lucru a fost posibil intrucat Agentia Nationala Antidrog a trecut printr-o reorganizare neinspirata, facuta de Guvernul Boc, perioada in care Romania era lovita de valul etnobotanicelor si cand Agentia a pierdut sume importante din fondurile europene nerambursabile, dar si o pierdere semnificativa de specialisti", a declarat Lazar Gigel presedintele executiv al CIADO, potivit libertatea.ro.

Sursa foto: max-media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea