Social

#cutremure romania #cutremur romania #magnitudine #seism #cutremure

Alarmant! Doua cutremure intr-o singura noapte! Romania, in pericol?

Doua noi cutremure au lovit Romania in noaptea de luni spre marti, la un interval de aproximativ trei ore.

Primul cutremur s-a produs in Judetul Buzau, la ora 00:06. Seismul care a avut 2,8 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 117 kilometri.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 03:45 in judetul Vrancea, la o adancime de 102 kilometri si a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter, potrivit datelor furnizate de INFP (Institutul National de Fizica Pamantului).

Cel mai puternic cutremur produs luna aceasta a avut loc pe 1 septembrie si a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.

Potrivit datelor furnizate de INFP, in luna august au avut loc 22 cutremure in Romania. Acestea au avut magnitudini cuprinse intre 2,5 si 4,4 grade pe scara Richter.

Cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului