Social

#mina marina #mina marina canal Sulina #alarma canal Sulina #canalul sulina

Alarma falsa pe Canalul Sulina! Mina marina era, de fapt, o veche geamandura

Joi dimineata, Capitania Zonala Tulcea a inchis traficul navelor pe canalul Sulina, dupa ce noaptea precedenta, in zona Maliuc-Ilganii de Sus a fost observat un corp metalic asemanator cu o mina marina.

"Pentru verificarea zonei si identificarea obiectului, am solicitat sprijin din partea Unitatii Speciale de Interventii Ciolpani si a unui echipaj de scafandri din Constanta", a precizat, pentru Aggerpres, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, Angela Tulceanu.

La randul sau, directorul general al societatii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat ca nava de pasageri care era programata sa plece joi dimineata din Sulina cu destinatia Tulcea si-a amanat cursa.

“Este o presiune fantastica din partea tulcenilor din Sulina, cu atat mai mult cu cat la ora 13:30 mai avem o nava care trebuie sa efectueze aceasta cursa”, a declarat directorul Chichi.

Prefectul judetului Tulcea a explicat ca a fost vorba de o alarma falsa.

„Acest obiect plutitor a fost identificat aseara in jurul orei 20.30 si a fost supravegheata toata noaptea si urmarita. Ea a mai plutit pana s-a oprit la mila maxima 31,5. Acolo a fost blocata la marginea semnalului navigabil si s-a solicitat ajutorul specialistilor de la MApN, de la scafandrii genisti de la Constanta care au venit azi dimineata si in jurul orei 10.25 s-au pronuntat ca de fapt mina nu este o mina ci o geamandura veche, probabil de 100 de ani, care semana fiind si inversata. Circulatia s-a si reluat. Bine ca nu a fost o mina ci doar un exercitiu pentru toti factorii implicati in astfel de situatii”, a spus Marin Badita pentru digi 24.ro.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea