Social

#teroristi prinsi in Romania #securitate nationala #sri #al qaeda #teroristi

Alarma! 7 teroristi periculosi, prinsi in Romania

Sapte teroristi din Statul Islamic si Al Qaeda, care a amenintat securitatea nationala, au fost prinsi in Romania. Ei au fost retinuti si extradati de catre Serviciul Roman de Informatii, scrie romaniatv.net.

Cele sapte persoane desfasurau activitati care, potrivit legii, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Potrivit unui comunicat al SRI, acestia aveau optiuni ideologice extremiste, accesau sistematic in mediul online materiale de propaganda ale unor entitati teroriste si, mai mult, au incercat sa racoleze persoane dispuse sa participe la actiuni de lupta in favoarea unor grupari jihadiste, mai scrie sursa citata.

"Riscurile la adresa securitatii nationale a Romaniei au fost amplificate de constituirea cetatenilor straini, aflati in stadii avansate de radicalizare, intr-un grup ermetic, pe considerente de natura jihadist - extremista. Grupul a fost coordonat de catre un lider care exercita asupra membrilor activitati de indoctrinare religioasa, specifice ideologiei organizatiilor teroriste Statul Islamic si Al-Qaeda", se mentioneaza in comunicatul SRI.

Sursa foto: enational.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea