Social

#gripa porcina #caz #romania #suspecti #virus h1n1 #imbolnavire #infectare

Al zecelea caz de infectare cu H1N1 in tara noastra

Inca un caz de infectare cu virusul noii gripe a fost anuntat astazi la Bucuresti. La nici 24 de ore de la externarea primilor pacienti care fusesera internati la Institutul Matei Bals , dupa ce contractasera virusul H1N1, specialistii de la Institutul Cantacuzino anunta un nou caz de contaminare .

Potrivit medicilor citati de Realitatea TV, persoana infectata a venit pe 8 iunie din Toronto, Canada, iar a doua zi s-a prezentat la Institutul Matei Bals , acuzand simptomele noii gripe. Medicii l-au internat imediat in spital, pacientul aflandu-se si in acest moment sub supraveghere medicala si tratament cu antivirale la Institutul Matei Bals.

Odata cu sosirea confirmarii de la Institutul Cantacuzino, autoritatile au inceput investigatia epidemiologica pentru a identifica persoanele cu care pacientul a intrat in contact de la sosirea in tara, procedura standard care se aplica in aceste cazuri.

Cazul de astazi este a zecea persoana confirmata cu noua gripa in tara noastra. Celelalte noua cazuri au fost externati in cursul zilei de ieri de catre specialistii de la “Matei Bals”, considerandu-se ca nu mai prezinta nici un pericol pentru cei din jur.

In cursul zilei de ieri specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au anuntat ca la nivel mondial, "lumea este "intr-adevar foarte aproape" de o pandemie de gripa porcina". Virusul A (H1N1) al gripei porcine a contaminat pana in prezent 25.288 de persoane din 73 de state si a provocat moartea a 139, dupa cum arata cel mai recent bilant dat publicitatii luni de OMS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea