Social

#al-qaida #jihad #recrutari al qaida # soldati musulmani

Al-Qaida se extinde: recruteaza tineri din Europa

Din ce in ce mai multi tineri sunt recrutati in luptele din Siria in cadrul unor organizatii aliate ale Al-Qaida. Autoritatile spun ca este vorba deja despre un fenomen si ca acesti tineri reprezinta un "potential pericol" pentru tarile europene, potrivit ministrilor de Interne francez si belgian, Manuel Valls si Joelle Milquet.

Potrivit datelor furnizate de cei doi oficiali, 1.500-2.000 de tineri europeni participa anual la luptele din Siria.

Dintre acestia, 100-150 sunt belgieni, iar peste 400 sunt francezi, a declarat Manuel Valls. "Paisprezece francezi au murit in Siria, 80 s-au intors, iar aproximativ o suta vor sa plece. Fenomenul este extrem de ingrijorator", a adaugat ministrul de Interne francez.

Franta si Belgia se ocupa de actiunile tarilor europene cele mai afectate de acest fenomen, intre acestea numarandu-se Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Italia, Suedia si Danemarca.

Uniunea Europeana incearca sa combata recrutarile in special prin intermediul internetului si vrea cu orice pret sa anihileze filierele care transporta recrutii.

Sursa foto: rapidis.blogactiv.eu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea