Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare #iasi

Al 36-lea caz de gripa porcina, confirmat aseara la Iasi

Gripa porcina in Romania a ajuns la 36 de cazuri. Institutul Cantacuzino a confirmat aseara cel de-al 36-lea caz de gripa noua din Romania, la o eleva din Iasi.

Odata cu aceasta confirmare numarul persoanelor diagnosticate ca fiind infectate cu virusul H1N1 de la Iasi ajunge la zece. Pacientii sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament cu antivirale iar persoanele cu care au intrat in contact sunt supravegheate de catre autoritatile medicale.

Cele zece persoane infectate sunt fie parte din grupul de britanici care a ajuns in tara noastra saptamana trecuta, fie dintre persoanele cu care acestia au intrat in contact. Cele 22 de persoane din Marea Britanie au ajuns in tara noastra pe 23 iunie pentru a participa la un proiect social la un centru de plasament pentru copii, prima imbolnavire aparand pe 27 iunie.

Dupa confirmarea cazului de astazi, numarul persoanelor infectate cu virusul gripei porcine a ajuns in tara noastra la 36. Primul caz de gripa noua a fost confirmat in Romania pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.

 

Citeste si:

Atentie, gripa porcina de Europa a ajuns in Romania!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea