Social

#generalul turc Akin Ozturk #complot turcia #generalul Akin Ozturk #Akin Ozturk #lovitura de stat

Akin Ozturk, vinovat sau nu pentru complotul din Turcia?

Generalul Akin Ozturk, fostul comandant al Fortelor Aeriene turce, a recunoscut ca a coordonat complotul impotriva statului turc. Adus in fata anchetatorilor, Akin Ozturk, a afirmat ca a actionat "cu intentia de a organiza o lovitura de stat", potrivit BBC News online.

Pe de alta parte insa, postul de televiziune privat Haberturk, a dezvaluit ca Ozturk le-ar fi marturisit procurorilor ca a incercat sa impiedice tentativa de puci, noteaza Reuters.

Nu este clar in ce conditii a fost obtinuta marturia generalului Akin Ozturk. Anterior, el negase orice implicare in tentativa de lovitura de stat soldata cu aproximativ 300 de morti, explicand ca a incercat sa o blocheze, scrie mediafax.ro.

Potrivit declaratiilor autoritatilor turce, bilantul loviturii de stat din 15 iulie s-a soldat cu 265 - 308 morti, din care peste 100 de persoane au fost implicate in complot. Alte peste 7500 de persoane au fost arestate, fiind suspectate de implicare in lovitura de stat, marea majoritate fiind militari.

Akin Ozturk, in varsta de 64 de ani, este un general cu patru stele si a fost comandant al Fortelor Aeriene turce pana in data de 4 august 2015, potrivit mediafax.ro. Mai mult, Akin Ozturk era si membru al Consiliului Militar Suprem.

In imaginile date publicitatii de agentia Anadolu, generalul Akin Ozturk, are rani in zona fetei si a piptului.

Sursa foto: ntv.com.tr

Potrivit presei turce, acestia sunt ofiteri superiori care provin din armata aerului, terestra si marina din toata tara. Ei sunt suspectati ca au luat parte la puciul esuat, care a avut loc in noaptea de vineri spre sâmbata si s-a soldat cu cel putin 290 morti, scrie libertatea.ro

Pe de alta parte, ministrul de interne a demis 30 de guvernatori de provincii, o treime din numarul total al acestora. Au mai fost demisi si 43 de inspectori civili. In total, 9000 de angajati ai Ministerului de Interne au fost eliberati din functii.

Sursa foto principala: jurnalistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea