Social

#microcipare caini #microcip #caini #veterinar #amenzi #animale de companie

Ai un animal de companie? Poti fi amendat daca nu faci urgent asta!

De la 1 ianuarie a intrat in vigoare un ordin de care prea putini proprietari de caini tin cont. Insa urmeaza sanctiunile! Astfel, cei care nu si-au microcipat animalul de companie vor fi nevoiti sa plateasca intre 1.500 si 2.000 de lei de la inceputul anului viitor, scrie digi24.ro!

Pana in 1 ianuarie 2015, toate persoanele care detin caini, indiferent de rasa acestora, sunt obligate sa ii microcipeze si sa ii inregistreze in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan - RECS. Microcipul este introdus de catre medicul veterinar, sub pielea cainelui, in zona gatului.

Potrivit Autoritatii Nastionale Sanitar Veterinare, cainii cu stapan vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar insotiti de proprietari si de carnetul de sanatate, care atesta identificarea si inregistrarea animalului in RECS.

Cainii neidentificati si neinregistrati aflati in spatiile publice sunt considerati caini fara stapan.

De la 1 ianuarie 2015 devine obligatorie si sterilizarea cainilor cu stapan. Totusi, nu vor fi sterilizati acei caini care au valoare chinologica, mai exact animalele cu pedigree, inscrise in asociatia chinologica si care au dreptul sa participe la concursuri de frumusete pentru caini.

Sursa foto: zofinger-nachrichten.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea