Social

#animale de companie #animale #caine #catel #activitate fizica

Ai un caine de companie? Pari cu 10 ani mai tanara decat varsta reala!

Un caine te intinereste cu 10 ani, scrie Huffington Post. Motivul? Activitatea fizica pe care esti conditionat sa o faci prin simpla prezenta a animalului de companie este foarte benefica pentru organism.

Cercetatorii de la Universitatea St. Andrews, din Scotia, au monitorizat activitatea a 547 de persoane a caror varsta medie era de 79 de ani. Dintre cei implicati in studiu, aproximativ 9%, adica 50 de oameni, erau posesori de caini. Timp de sapte zile, persoanelor le-a fost montat un accelerometru pentru a le fi masurate miscarile.

Dr. Zhiqiang Feng, coordonatorul studiului, a precizat ca posesorii de animale duc o viata mai activa, cu efecte benefice asupra organismului. "Rezultatele studiului nostru arata ca detinerea unui caine este asociata cu cresterea nivelului de activitate fizica la segmentul de varsta de peste 65 de ani", a declarat coordonatorul studiului. "In medie, persoanele in varsta care detin caini sunt cu 12% mai active decat persoanele din acelasi segment de varsta care nu au caini", a mai spus acesta.

Mai mult, animalele de companie reduc stresul. Daca le mangai, dupa doar un minut sau doua, organismul uman emana o cantitate mare de dopamina si serotonina, substante neurochimice cu efect pozitiv.

Sursa foto: vetmeduni.ac.at

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea