Social

#despagubiri energie electrica #intreruperi curent #pene curent #energie electrica

Ai ramas fara curent? Iti poti amenda distribuitorul de energie

Daca te confrunti des cu pene de curent, poti fi despagubit! Intr-un an calendaristic, in mediul urban, distribuitorul de energie nu poate planifica decat patru intreruperi de curent pentru dezvoltarea retelei, conform standardului de performanta pentru serviciul de distributie a energiei electrice, aprobat prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 28/2007.


Intreruperile de curent planificate, anuntate cu 24 de ore inainte, nu pot dura mai mult de 12 ore fiecare, la oras. in mediu rural, numarul-limita de intreruperi planificate este de opt, iar durata fiecareia este de 16 ore.

In cazul unei intreruperi accidentale, ea nu poate depasi 12 ore in mediul urban si 24 de ore in mediul rural, din momentul anuntarii operatorului de distributie despre aparitia defectiunii, in conditii normale de vreme.

In conditii meteorologice deosebite, intreruperea nu trebuie sa depaseasca 72 de ore. In cazul intreruperilor neanuntate, daca doua sau mai multe intreruperi au aceeasi cauza si se succed la intervale de timp de maximum 3 minute, acestea vor fi grupate si considerate ca o singura intrerupere, scrie libertatea.ro.

Ce valoare au compensatiile

In cazul nerespectarii standardelor legale, este suficient ca in termen de 10 zile de la incident sa trimiteti o cerere catre distribuitor. Acesta este obligat sa va achite 30 de lei pentru o intrerupere si suplimentar cate 20 de lei la fiecare 12 ore de lipsa a curentului. Valoarea compensatiilor pentru o intrerupere nu poate depasi 100 de lei. Evident, mai multe intreruperi inseamana mai multi bani.

Sursa foto: incont.stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea