Social

#SMS expirare pasaport #expirare pasaport #pasaport

Ai pasaport? Vei fi anuntat prin SMS cand iti expira documentul!

Ai pasaport? Vei fi anuntat prin SMS cand expira documentul? in cadrul demersurilor derulate in comun de Ministerul Afacerilor Interne, prin Directia Generala de Pasapoarte, si Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, pentru eficientizarea procesului de eliberare a pasapoartelor, incepand de miercuri, 7 martie a.c., cu sprijinul Companiei Nationale Imprimeria Romana, va deveni functional sistemul de notificare a cetatenilor romani cu privire la faptul ca urmeaza sa le expire pasaportul.

Incepand de astazi, 7 martie, detinatorii de pasapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un numar de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informati ca le expira pasaportul, cu una pana la trei luni inainte, anaunta Ministerul Afacerilor Interne, prin Directia Generala de Pasapoarte, si Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular

Prin acelasi mesaj, cetatenii vor fi incurajati sa se programeze din timp pentru a evita timpii mari de asteptare din perioada de vara.

Textul mesajului va fi: „Pasaportul dvs. va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel national, va figura ca semnatar D.G. Pasapoarte, iar in strainatate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numarul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurand termenul  PASAPOARTE. 

De asemenea, in luna martie a.c., vor primi un SMS de notificare cetatenii carora le-a expirat pasaportul in ultimele 6 luni.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea