Social

# pompa submersibila #pompa

Ai nevoie de o pompa submersibila profesionala? Comand-o de la TimoShop

Pompele submersibile sunt de mare ajutor in numeroase situatii. Aceste aparate sunt utilizate pentru a pompa apa din diverse locuri (atat apa potabila, cat si apa murdara) si poate fi de mare ajutor atat pentru gospodarii, cat si pentru utilizare industriala sau comerciala.

 

Prima pompa submersibila a fost inventata in anul 1928 si a fost destinata pentru utilizare intr-un camp petrolifer. Abia un an mai tarziu a fost perfectionata o versiune ce poate fi numita precursoarea pompei submersibile de astazi.

Principiul de functionare a unei pompe submersibile este simplu: lichidele intrate in pompa sunt ridicate in interiorul acesteia, accelerate de un rotor, iar energia cinetica este transformata in presiune utilizata pentru evacuarea apei.

Diferenta dintre pompele de suprafata si cele submersibile este data si de catre tipul constructiei. Astfel, pompele submersibile au motoarele ermetic inchise, iar apa nu poate patrunde si nu poate eroda componentele. De asemenea, o alta diferenta este data de faptul ca pompele submersibile imping apa la suprafata, pe cand cele clasice o trag. Poti utiliza o pompa submersibila alaturi de un hidrofor sau un prescontrol.

Unde se utilizeaza pompele submersibile?

Pompele submersibile sunt folosite in diverse domenii, asa cum iti vom prezenta in continuare. Pompele cu o singura treapta sunt utilizare pentru aplicatii generale, cum ar fi canalizare si drenare sau pentru filtrele de iaz. Pompele cu mai multe trepte sunt folosite la mari adancimi si sunt potrivite pentru drenarea apelor rezidentiale, comerciale, industriale, puturi de petrol si fantani.

O aplicatie destul de intalnita a unei pompe submersibile este drenarea apei rezultate in urma inundatiilor. Poti scoate toata apa dintr-un subsol cu ajutorul unei astfel de pompe, intr-un timp rezonabil pentru a evita si alte pagube.

Pompele submersibile sunt utilizate nu doar pentru evacuarea apelor, ci si pentru aducerea ei in locurile unde este nevoie, cum ar fi pentru udarea culturilor agricole sau a unei gradini. Oricand este nevoie de o sursa suplimentarp de apa, poti utiliza o pompa submersibila.

Trebuie sa stii ca este nevoie sa folosesti mai multe pompe submersibile profesionale pentru diverse actiuni. Astfel, vei avea nevoie de o pompa pentru ape reziduale si de o pompa separata pentru apa curata. Daca ai nevoie atat pentru a evacua apa, cat si pentru a aduce apa curata intr-o anumita destinatie, achizitioneaza doua pompe. Tine cont si de caracteristicile pompelor, in special de debitul de apa necesar. Astfel, te vei asigura ca pompa functioneaza asa cum ti-ai dorit si ca nu vor exista motive pentru a se strica sau pentru a nu face fata debitului.

Daca ai nevoie de o pompa submersibila profesionala, apeleaza cu incredere la TimoShop. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site-ul acestui magazin de aparatura profesionala si sa compari produsele. Daca nu stii sigur ce ti s-ar potrivi, reprezentantii magazinului te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Sursa foto: unsplash.com

Advvertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea