Social

#schimbare buletin # buletin de identitate # adresa fictiva #buletin

Ai domiciliu fictiv? Trebuie sa-ti schimbi buletinul!

Romanii care au un domiciliu fictiv in cartea de identitate (adica nu locuiesc la adresa din buletin), trebuie sa-si schimbe domiciliul. In aceasta situatie sunt circa 150.000 de romani.

 

Prin urmare, daca actul normativ va fi adoptat, acestia vor fi nevoiti sa-si schimbe domiciliul.

Directia de Evidenta a Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) a identificat peste 150 de adrese la care ar sta mii de persoane care au fost luate in spatiu de proprietari si care vor fi verificate de politisti.

Fenomenul este raspandit in toata tara, in special in marile orase, insa cel mai frecvent este in Bucuresti, Iasi si Vaslui. Aici, Directia pentru Evidenta Persoanelora identificat 30 de locuinte in care ar trebui sa locuiasca aproximativ 120.000 de persoane. Lucru imposibil. Prin urmare acestea au domiciliu fictiv, figurand doar in acte ca ar locui la respectiva adresa.

Proiectul prezentat in dezbatere publica prevede ca buletinele persoanelor depistate ca locuiesc fictiv vor fi anulate, dar initiatorii vor schimba regulile. 

„Este cazul sa revenim asupra unei mentiuni din proiect, in ceea ce priveste anularea actului de identitate, nu aceasta a fost intentia – vorbim de anularea mentiunii de domiciliu. Aceasta mentiune de domiciliu urmeaza sa fie inscrisa doar in registrul national de evidenta a persoanelor. In situatia in care nu are o noua adresa de domiciliu, se va putea elibera o carte provizorie de identitate care are mentiunea lipsa act spatiu si in baza ei cetatenul isi scoate un pasaport nou, de exemplu. Trebuie spus ca in niciun caz aceasta mentiune de anulare a domiciliului nu va fi luata doar pe baza unei constatari a unui politist”, a declarat chestorul de politie Catalin Giulescu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea