Social

# centrale de apartament #centrale

Ai centrala? Cosurile individuale, interzise! Ce trebuie sa stii

Lovitura dura pentru persoanele care au centrale termice de apartament. Vor fi interzice centralele care au cosuri de fum individuale. Zeci de mii de apartamente sunt dotate cu astfel de centrale.

 

Proiectele de instalatii de gaze pentru centrale termice cu cosuri individuale, in apartamente, nu vor mai fi avizate de verificatorii de proiecte pentru a fi montate, scrie Asociatia Energia Inteligenta, potrivit realitatea.net.

In cazul blocurilor cu centrale de apartament va deveni obligatorie utilizarea cazanelor cu tiraj fortat in configuratia C4 care sa fie racordate fie la sisteme de cosuri concentrice tip LAS care deservesc mai multe aparate de incalzire, fie la sisteme de conducte separate.

Aceste construtii – cosurile – sunt supuse autorizarii si proiectarii constructilor si costurile realizarii lor putand ajunge de la cateva mii de euro la zeci de mii de euro (un bloc cu 10 etaje si mai multe scari).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea