Social

Agricultorii ocolesc companiile de asigurare

In ciuda faptului ca producatorii agricoli sint expusi in general calamitatilor naturale, ponderea celor care se asigura este la fel de mica ca si in anii trecuti. Suprafetele arabile ale tarii sint in proportie de 90% neasigurate.
Din datele Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale numai 10% din suprafata agricola a tarii este asigurata. Aceasta in conditiile in care potrivit legii, in cazul unei calamitati naturale, se acorda despagubiri numai producatorilor agricoli care incheie polite. Anul acesta insa, avind in vedere gravitatea situatiei din judetele inundate, Ministerul Agriculturii a facut o exceptie, astfel ca vor primi despagubiri si producatorii agricoli care nu si-au asigurat culturile. Ploile torentiale din ultima perioada au cauzat pagube pe o suprafata de aproximativ 50.630 de hectare din care doar 12.330 de hectare erau asigurate.
Riscul dicteaza costul politelor de asigurare

Incheierea unei polite de asigurare in domeniul agricol presupune analiza mai multor aspecte care concura la costul respectivei asigurari. Astfel, se iau in considerare elemente precum natura culturii pe care producatorul agricol intentioneaza sa o asigure, zona in care este amplasat terenul respectiv sau de productia ce se poate obtine pe respectiva suprafata. De asemenea, suma pe care agricultorii trebuie sa o scoata din buzunar pentru a-si asigura culturile depinde de valoarea asigurata. In momentul de fata, pe segmentul asigurarilor agricole, pe primul loc se situeaza Agras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea