Social

Agresarea lui Basescu la TVR, regizata

Conducerea Televiziunii Romane nu este straina de organizarea incidentului din timpul campaniei electorale, din fata sediului TVR, cand masina in care se afla presedintele Traian Basescu a fost scuipata si lovita de simpatizanti ai PSD, a declarat realizatoarea postului public, Lucia Hossu Longin, la audierile din Comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRR si TVR. "Totul s-a intamplat in vazul si cu stiinta etajului 11", a precizat ea mentionand ca la acel palier al Turnului TVR se afla biroul sefului televiziunii, Valentin Nicolau. Lucia Hossu a aratat ca fanii lui Nastase s-au strans la portile TVR cu mai multe ore inaintea incidentului care ulterior a fost mediatizat pe larg de presa. De asemenea, ea a subliniat ca "simpatizantii" PSD erau muncitori la firma de salubrizare Rosal deoarece, pe sub tricourile albastre imprimate cu trandafirii partidului de guvernamant, purtau hainele cu dungi portocalii, specifice domeniului de activitate. Potrivit realizatoarei, in mijlocul manifestantilor a aparut subit, pentru a da indicatii si directive, chiar prefectul pesedist de Bucuresti, Gabriel Oprea. Ce avea sa urmeze, atacul primitiv asupra masinii in care se afla Traian Basescu, a fost indelung prezentat in mass-media. Lucia Hossu s-a declarat uimita ca jandarmii, angajati de TVR pentru a asigura ordinea, nu au intervenit in nici un fel pentru a stopa conflictul sau pentru a-i retine pe scandalagii. "Daca eu as sta cu 20 de oameni la iesirea din TVR as fi spulberata de paznici ", a afirmat realizatoarea care a reamintit si de bariera de la iesirea din televiziune care s-a stricat in mod bizar.
Lucia Hossu a mai precizat ca seful TVR, Valentin Nicolau, a infiintat o firma "pentru amicii sai politici", respectiv TVR Media. "Firma aceasta are acces la arhiva noastra si cred ca este vorba despre furt intelectual", a apreciat ea. Realizatoarea a vorbit si de controlul permanent, aproape militaresc, al tuturor activitatilor care se desfasoara in televiziunea publica, lansat de Nicolau. Audiat in Comisia de ancheta a SRTV si SRR, directorul de programe al TVR, Titi Dinca a spus ca totul este "bine si frumos" in cadrul postului public.

Tot ieri, seful TVR Valentin Nicolau a solicitat sprijinul presei si al societatii civile pentru a determina oamenii politici sa demareze procedurile necesare schimbarii Legii de organizare si functionare a SRTV. El si-a manifestat si nemultumirea fata de faptul ca nu a primit, asa cum solicitase, stenogramele audierilor din Comisia de ancheta. Presedintele Comisiei, Raluca Turcan , a catalogat drept "bizara" doleanta lui Nicolau, precizand ca la toate audierile este prezent un cameraman TVR care filmeaza totul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea