Social

#vama #r. moldova #romania #cetatenie

Agent vamal moldovean, concediat pentru ca e cetatean roman

Refuzul unui agent vamal din Republica Moldova de a renunta la cetatenia romana l-a costat slujba. Mai mult, Curtea Constitutionala din Moldova a acceptat decizia drept corecta.

Vasile Zbarciog a contestat demiterea sa pe baza cetateniei duble, dar Curtea Constitutionala a hotarat ca legea in baza careia a fost concediat nu constravine Constitutiei.

Vamesul ar putea intenta proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Acolo se desfasoara deja un proces impotriva Republicii Moldova, pe baza interdictiile impuse moldovenilor cu dubla cetatenie, informeaza Gandul.

Depistarea agentilor vamali cu dubla cetatenie se face prin verificarea "Monitorului Oficial" al Romaniei. Verificarea vamesilor care detin cetatenia altor state nu se desfasoara deocamdata din cauza lipsei de access la informatii.

Autoritatile de la Chisinau au cerut vamesilor sa renunte la cetatenia romana, dupa ce au impus cetatenilor romani necesitatea unei vize pentru a intra in teritoriu moldovean. "Vizele pentru romani vor fi eliminate doar dupa ce Europa va scoate vizele pentru moldoveni", a declarat Vladimir Putin, dupa decizia de introducere a vizelor care a intrat in vigoare la 9 aprilie 2009.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea