Social

#pacient #farmacii #reteta electronica

Afla cum va functiona reteta electronica

Dragos Dobran, directorul Departamentului eHealth din SIVECO Romania, a explicat, miercuri, pentru Mediafax, modul in care functioneaza reteta electronica.

Dobran spune ca medicii, farmacistii si pacientii au un rol bine definit in cadrul sistemului de prescriptie electronica. Primul filtru pentru elaborarea retetei este certificarea doctorului. Astfel, medicii trebuie sa se conecteze la sistem cu certificatul digital calificat, aceasta implicand faptul ca sunt inregistrati in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) cu o forma contractuala valida.

"Dupa aceea, este identificat pacientul in sistem si, daca el este asigurat, reteta este automat completata cu o serie de date si este inregistrata in sistem", a mai spus Dragos Dobran.

In cadrul vizitelor la domiciliu, medicii trebuie sa tipareasca pe calculator retete care vor avea, in codul de bare 2D, identificarea retetei si a unitatii medicale. Restul datelor se completeaza manual, cu majuscule. Pe o singura reteta electronica nu pot fi trecute ma mult de sapte medicamente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea