Social

#fisc #guvern #impozit

Afla cum va functiona Politia Fiscala

De la 1 ianuarie 2011, Fiscul va avea puteri sporite pentru verificarea persoanelor fizice "cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declara".

Incepand de anul viitor, ANAF va avea o sectie speciala pentru controlul persoanelor fizice, in functie de nivelul cheltuielilor acestora.

Toate veniturile care nu pot fi justificate, vor fi impozitate cu 16%, a explicat presedintele ANAF, Sorin Blejnar .

"Pentru ca este un subiect delicat si pentru ca avem experienta limitata in acest tip de control, vom cere sprijin administratiilor fiscale din Europa si expertilor FMI", a explicat Blejnar, citat de Gandul.

Guvernul va aproba, pana la sfarsitul lunii decembrie, o ordonanta de impozitare a averilor mari ale persoanelor fizice si va extinde criteriul de definire a venitului impozabil: vor fi taxate toate castigurile provenind din surse pentru care nu sunt acceptate scutiri.

Inspectorii fiscali vor putea sesiza Parchetul in cazul in care romanii controlati sunt acuzati de evaziunea fiscala.

Cei vizati de noile prevederi sunt persoanele fizice "care isi etaleaza luxul, care cumpara cash sau prin credite bancare bunuri foarte scumpe, dar care, pe hartie, nu au niciun venit".

Ordonanta care va reglementa noile prevederi a fost asumata de Guvern si in ultimele doua scrisori semnate cu FMI, dar a suferit deja doua amanari.

Inspectorii fiscali vor avea acces la rulajul conturilor bancare are persoanelor controlate si va putea controla sursa sumelor din conturi, daca acestea au fost declarate. Acestia vor putea si monitoriza cresterea averii de la an la an si vor verifica sursa veniturilor suplimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea