Social

# economii black frday #economii #black friday

Afla cum poti sa economisesti de Black Friday. Tips & Tricks

Black Friday a devenit in ultimii ani un fenomen viral in Romania, in ciuda faptului ca acesta exista inca de la mijlocul secolului al XX-lea in Statele Unite ale Americii. Publicul larg din tara a descoperit cat de usor este sa-si procure produsele preferate cu ajutorul a doar cateva click-uri, fara sa fie nevoie sa petreaca ore in sir in aglomeratia marilor magazine comerciale.

 

Ca sa vina in ajutorul consumatorilor, specialistii de la Mr.Finance au cautat cele mai bune oferte de Black Friday de anul acesta, pentru diferite categorii de produse. Adaugam evenimentului de anul acesta si cumpatarea, grija si chibzuinta la cumparaturi. Ofertele sunt, ca in alti ani, variate, iar magazinele online se intrec sa ofere cele mai bune reduceri si sa scoata in fata produsele cele mai cautate. Cu atat mai mult cu cat, pandemia de Coronavirus a reeducat acest comportament. 

Cumparaturile online sunt strans legate de dezvoltarea financiara din Romania, dar si de modernizarea tehnologica. Daca in 2011, atunci cand s-a organizat Black Friday pentru prima data in Romania, cele mai multe oferte erau disponibile exclusiv in magazinele fizice, totul s-a schimbat pe parcurs, pe masura ce romanii au capatat incredere in cumparaturile online, realizate cu cardul. Cu siguranta, anul acesta, preferate vor fi platile cu cardul si mai putin contact fizic interuman. 

Ce este Black Friday?

Black Friday este un fenomen care a luat amploare in Statele Unite ale Americii, acolo unde oamenii cautau toate produsele care le erau necesare Ziua Recunostintei. Intrucat in fiecare an se crea un haos general in luna noiembrie, atat pe strada, cat si in mijloacele de transport in comun si in magazine, politistii au numit acest fenomen Black Friday, pe atunci atribuindu-i-se o conotatie negativa.

In timp, retailerii au reusit sa transforme totul intr-un fenomen cunoscut exclusiv pentru cumparaturi si au creat oferte care mai de care mai interesante, imposibil de refuzat datorita preturilor mici.

Cum este indicat sa se pregateasca romanii pentru Black Friday in contextul actual?

In Romania, fenomenul Black Friday s-a dezvoltat cu precadere in ultimii ani, incepand din 2011. Daca la inceput consumatorii cumparau dezorganizat tot ce gaseau la reduceri, indiferent daca era vorba despre produse care le erau necesare sau nu, in ultimii ani situatia s-a schimbat. Schimbarea cea mai mare vine insa in anul 2020. 

Acum oamenii se informeaza in prealabil, inainte de startul perioadei cu reduceri si cauta cele mai bune oferte prin care sa economiseasca bani. Acesta este, practic, primul pas ce trebuie realizat pentru ca investitiile facute de Black Friday sa fie cu adevarat profitabile.

Majoritatea marilor magazine online anunta din timp categoriile de produse care urmeaza sa aiba discount-uri, ceea ce inseamna ca publicul larg are suficient timp la dispozitie pentru a verifica daca reducerile sunt pe placul lor. 

Indicat este ca, anul acesta, sa ne pregatim mai mult locuintele sau, mai bine zis, sa le optimizam pentru telemunca, mai mult decat articole din garderoba sau cosmetice. Electrocasnicele, de asemenea, pot fi pe listele romanilor, la fel si cartile sau cursurile online. 

Economii pregatite din timp

Black Friday nu mai inseamna de ceva timp doar o zi anume, ci o perioada intreaga. De regula, noiembrie este luna din an in care marii retaileri isi pregatesc ofertele cu atentie, asteptandu-si cumparatorii. Avand in vedere ca publicul deja stie acest lucru, ideal este sa se pregateasca din timp din punct de vedere financiar. Anul acesta a schimbat cu totul abordarea magazinelor. Puterea de cumparare a fost scazuta, afectata de lipsa locurilor de munca a oamenilor si intrarea in somaj masiv- rata somajului in luna iulie era de 5.4%, mai exact, 484 de mii de oameni isi cauta loc de munca. 

O recomandare din partea Mr. Finance – partenerul romanilor in finante, dar si la shopping, este ca cei care vor sa achizitioneze produse de Black Friday sa aiba deja un buget dedicat si doar pentru nevoi urgente. 

O optiune foarte buna prin care consumatorii se pot bucura de reduceri, fara sa resimta cheltuiala la sfarsitul lunii, o reprezinta conturile de economii.

Mai multe cumparaturi cu mai putini bani sau mai multe cumparaturi utile

O alta metoda buna prin care romanii pot economisi de Black Friday este sa caute cu atentie ofertele reale. Pentru ca discounturi de Black Friday ajung si pana la 90% la anumite produse, publicul poate cumpara mai multe lucruri cu aceiasi bani pe care i-ar cheltui in mod normal pentru mai putine produse.

La final, atunci cand trag linie, romanii vor ramane in cont cu mai multi bani, dar si cu produsele pe care si le doreau. Mr. Finance recomanda insa publicului larg sa studieze atent preturile, inca dinainte de Black Friday, si sa se asigure ca preturile oferite de retaileri sunt intr-adevar reduse.

Investitii doar pentru produsele cu adevarat necesare

Nu in ultimul rand, o metoda prin care publicul poate economisi de Black Friday este reprezentata de cumpatare. Tentatia de a achizitiona orice, doar pentru ca este la reducere, este una foarte mare. Daca, in schimb, romanii isi fac din timp liste cu produsele de care au nevoie intr-adevar, vor reusi sa economiseasca sume considerabile.

Black Friday este un fenomen important din punct de vedere financiar, insa consumatorii nu trebuie sa cada in capcana achizitionarii oricarui produs, doar pentru ca este redus. Cumpatarea si gestionarea bugetului in mod inteligent sunt atribute esentiale, atat de Black Friday, cat si in celelalte perioade ale anului. Anul 2020 este un an special, diferit, greu, in care atentia trebuie sa fie indreptata clar catre nevoi absolut necesare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea