Social

#inchiriere masina #sfaturi inchiriere masina

Afla cum poti evita "tepele" atunci cand planifici sa inchiriezi o masina in afara tarii

Daca ti-ai programat un concediu, o vacanta sau doar o calatorie in afara tarii si vei opta pentru deplasari cu masina, atunci iti recomandam sa reevaluezi intreaga lista de momente importante care tin de aceasta optiune, pentru a nu deveni tinta unor escrocherii.

In primul rand, probabil cunosti ca ofertele speciale pot reduce considerabil suma cu care vei inchiria autovehiculul, iar companiile aeriene deseori prezinta tarife deja negociate cu cei care inchiriaza masinile. si, tot ca o etapa zero, documenteaza-te serios despre regulile de circulatie si limitarile de viteza aplicabile in zona de destinatie inainte de a pleca in strainatate.

Iata cateva detalii carora sa le atragi deplina atentie inainte de a inchiria un autovehicul:

1. Disponibilitatile si modelele de autoturisme de inchiriat. Asigura-te ca raspund bine la nevoile tale (numarul de pasageri, volumul etc.). In cazul in care modelul rezervat nu corespunde, din cauza lipsei disponibilitatii, cu cel inchiriat in final, nu trebuie sa platesti mai mult in cazul in care vehiculul este dintr-o gama superioara. In cazul in care vehiculul este dintr-o gama inferioara, din contra, costul trebuie ajustat.

2. Restrictiile cu privire la varsta la care puteti conduce un autovehicul in tara in care doriti sa calatoriti.

3. Conditiile generale de rezervare a companiei care inchiriaza: durata minimala a inchirierii, data de rezervare (aceasta poate ajunge de la cateva ore inaintea preluarii autovehiculului, pana la cateva luni inainte. Aici, actionand in mod chibzuit, poti economisi din start pentru un buchet de trandafiri sau un alt cadou cu care sa-ti surprinzi sotia), zona geografica acoperita (posibilitatea de a calatori intr-o alta tara decat cea din care ai inchiriat automobilul).

4. Conditiile contractuale de inchiriere. Nu ar trebui ca pretul sa fie un factor hotarator in alegerea masinii. Tocmai de aceea este bine ca cel care rezerva un automobil sa citeasca cu atentie conditiile de inchiriere. Trebuie sa intelegeti la modul perfect toate clauzele incluse.

5. Limita de kilometraj, in cazul existentei acesteia. Evident, pentru traseele lungi este recomandabil kilometrajul nelimitat.

6. Mijloacele de plata acceptate. Cu cat mai multe si mai populare, cu atat mai comod si mai de incredere. Totodata, atentie si la alte mijloace de transport ale tarilor vizitate.

7. Optiunile suplimentare facturate in plus fata de costurile inchirierii (scaun de copil, GPS, accesorii si servicii etc.).

8. Costurile suplimentare (uneori exista diverse taxe specifice in caz de rezervare la aeroport sau alte taxe locale, numite "taxe de drum").

9. Diferitele tipuri de asigurari incluse in costul de inchiriere. De obicei, in pretul unui automobil nu intra si o asigurare suplimentara. Daca nu faceti aceasta asigurare, in caz de accident/dauna – din suma retinuta pe card vi se vor retrage banii astfel incat sa acopere paguba. Incercati, chiar daca e mai scump, sa fiti asigurati 100%.

In afara celor enumerate, se subintelege ca permisul de conducere, pasaportul, cardul de credit si alte documente vitale pentru o asemenea calatorie sunt obligatorii.

Advertorial

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea