Social

#bucuresti #scumpire #intretinere

Afla cu cat creste costul intretinerii in Bucuresti

Costul intretinerii creste in Capitala odata cu eliminarea unor subventii pentru apa calda si caldura. Intretinerea unui apartament de doua camere, locuit de doua-trei persoane, ar urma sa creasca cu 145 lei pe luna in timpul iernii si cu 75 lei in timpul verii.

Costul apei calde va creste in Bucuresti de la 119 lei la circa 300 lei pe gicacalorie, pretul nesubventionat, in timp ce caldura va costa 160 lei pe gigacalorie , fiind in continuarea subventionata partial.

Potrivit calculelor Ziare.com, la un consum de circa 5 gicacalorii pe an, calculat la un apartament de doua camere locuit de doua-trei persoane, costul apei calde va creste de la 595 lei pe an la 1.500 lei, cu aproximativ 75 lei lunar. Costul caldurii va creste cu 410 lei pe an. In cele sase luni in care este furnizata caldura, s-ar adauga astfel inca 70 lei pe luna.

Cresterea este, astfel, de 70 lei in lunile calde si de 145 lei in cele sase luni in care caloriferele sunt incalzite de RADET .

Aceasta este a doua varianta de scadere a cheltuielilor cu subventiile, dupa ce autoritatile locale au ajuns la concluzia ca reducerea totala a subventiilor pentru familiile cu venituri de peste 2.500 de lei pe luna ar fi mult mai greu de implementat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea