Social

#tehnologia led #iluminare #localitate

Afla care este prima localitate din Romania iluminata cu tehnologia LED!

Prima localitate din Romania iluminata cu LED-uri este o mica comuna din judetul Cluj, Mociu, care are in administratie 7 sate.

In noiembrie 2010, corpurile clasice de iluminat stradal au fost inlocuite cu 400 de lampi care folosesc tehnologia LED. Schimbarea sistemului de iluminat a costat 215.000 dolari si a fost finantata de Fondul Roman pentru Eficienta Energetica.

Locuitorii din Mociu sunt extrem de incantati de aceasta initiativa si spun ca in timpul noptii pot circula fara faruri.

Tehnologia LED este de 20 de ori mai ieftina decat iluminatul clasic si are o durata de viata de 35 de ani. Pana in anul 2020, LED-urile vor reprezenta valoric peste 60% din intreaga piata de iluminat mondiala.

Din 2013, si municipiul Cluj va studia ofertele pentru iluminatul cu tehnologia LED. Banca Mondiala sustine astfel de proiecte si ofera imprumuturi avantajoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea