Social

#scanner termic #aeroport #calatori #gripa porcina #romania

Aeroporturile din Bucuresti au scanner termic, dar nu-l folosesc

Romania are scanner termic pentru aeroport , dar nu-l foloseste. Desi in aceste zile, in tara noastra, la fel ca in intreaga lume, se discuta despre gripa porcina si protectia impotriva contaminarii cu virusul H1N1, autoritatile din cadrul Ministerului Sanatatii nu recomanda amplasarea unui astfel de scanner termic pe aeroporturile din Bucuresti.

Jurnalistii de la Gandul au luat-o pe urmele unui scanner termic care a fost amplasat pe rand la Otopeni si apoi la Baneasa, in aeroporturi, pentru a identifica posibilele cazuri de imbolnaviri cu gripa porcina inca de la intrarea in aeroport. Problema constatata insa de jurnalisti a fost aceea ca “nici personalul sanitar si nici calatorii nu baga in seama noul dispozitiv”, desi in aeroporturile din intreaga lume aceasta masura este aplicata inca de la debutul epidemiei.

Potrivit Gandul, conducerea aeroportului Baneasa spune ca nu a dat nici un ban pentru acest serviciu, aparatul fiind primit cu titlu de "imprumut" pentru doua luni de la firma importatoare, care asteapta autorizarea din partea Ministerului Sanatatii.

Oficialii ministeriali spun insa ca este alegerea fiecarui aeroport sa isi amplaseze scannere in interiorul cladirilor, dar ca nu este recomandata utilizarea lor. Ei au explicat aceasta pozitie prin faptul ca interpretarea datelor furnizate de aceste aparate va deveni mult mai dificila in conditii de canicula, rezultatele putand fi puse sub semnul intrebarii.

Reprezentantii aeroportului au declarat ca angajatii aeroportului nu ar avea ce sa faca cu rezultatele transmise de scanner pentru ca ministerul Sanatatii nu a solicitat amplasarea unui astfel de scanner. In plus, ei au precizat faptul ca “la punctul de frontiera exista in permanenta angajati ai Directiei de Sanatate Publica pregatiti sa intervina in cazul unor probleme de sanatate ale pasagerilor care intra in tara”.

 

Sursa foto : Gandul

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea