Social

Aeroporturile britanice, paradisul oamenilor strazii

Ei se refugiaza pe Heathrow ca sa scape de datorii sau probleme legale 

Autoritatile aeroporturilor din Marea Britanie se confrunta cu un fenomen care ia o amploare tot mai ingrijoratoare: invazia aurolacilor. Imbracati in camasi inflorate, ca turistii care se indreapta spre locuri exotice, „dotati” cu valize sau pungi din duty-free -uri, oamenii strazii incearca sa se piarda in multimea de calatori pentru a-si petrece nederanjati noptile pe scaunele aeroporturilor, relateaza „Time”.

Aeroportul care a atras cei mai multi aurolaci este Heathrow. Fiind cel mai tranzitat din Europa, acestia dispar foarte usor printre sutele de mii de pasageri, punand in dificultate fortele de politie care ii urmaresc. Mai mult, luna trecuta, pentru a afla numarul real al acestor vizitatori nepoftiti, autoritatile aeroportuare de la Heathrow, cu ajutorul unei organizatii pentru oamenii strazii, au incercat sa intre in vorba cu ei si sa ii convinga sa apeleze la serviciile sociale.

Peste 100 de falsi pasageri au fost descoperiti in cursul acestei operatiuni, cu toate ca multi dintre ei sustineau vehement ca sunt in trecere pe Heathrow si asteapta doar o conexiune spre un alt stat. „Nu imi permit sa platesc curentul electric. Este cald aici. Va rog, lasati-ma sa raman”, a marturisit insa pentru „Times” una dintre „pasagere”, care a refuzat sa admita in fata politistilor ca ar fi altceva decat o doamna respectabila, inconjurata de pungi de cadouri.

Saracia este insa doar unul dintre motivele care ii conduc pe oamenii strazii din Regatul Unit sa foloseasca astfel de strategii ingenioase si bine puse la punct pentru a nu dormi sub cerul liber. Unii dintre ei au probleme psihice, altii fug de acasa pentru ca au datorii sau, mai rau, sunt dependenti de droguri.

Astfel, cu cat mai bine isi joaca rolul, cu atat mai mult au sanse sa fuga si de autoritati, si de problemele pe care le-au lasat in urma. Oricum, ei mizeaza chiar pe sprijinul personalului din aeroport. Rezistenta lor in acest mediu se datoreaza faptului ca angajatii restaurantelor si cafenelelor din aeroport ii hranesc din mila.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea