Social

Aelius - nou medicament pentru afectiunile alergice

Compania farmaceutica "Scheri-Plogh" a lansat, marti, o noua forma de prezentare a medicamentului Aelius, sirop administrat copiilor care au trecut de varsta de doi ani. Specialistii il considera un tratament rapid, eficient si complet al afectiunilor alergice la copii, medicamentul fiind indicat pentru tratarea astmului si a urticariei cronice si opatice.

Aelius este bine tolerat si nu da reactii secundare. Produsul este folosit din 1999 pe piata internationala iar de un an este utilizat si pentru adulti.

In opinia dr. Sorin George tiplica, specialist in dermatologie , acest medicament da rezultate foarte bune. El a aratat ca acum se studiaza posibilitatea administrarii produsului si la copiii intre sase luni si doi ani. Aelius este utilizat si in astmul bronsic. Pretul unei cutii este 130 de mii de lei. Tratamentul trebuie prescris numai de catre medicul specialist.

Cercetarile de data recenta includ bolile alergice intr-un nou concept: "sindromul alergic inflamator sistemic".

Potrivit prof. dr. Paul Stoicescu de la Institutul de pneumoftiziologie "Marius Nasta" astmul este o boala nevindecabila dar controlabila. In ceea ce priveste prevalenta acestei boli in randul populatiei, la noi in tara procentul este de sapte-opt la suta din populatie, ceea ce trebuie sa-i determine pe specialisti sa fie foarte atenti in diagnosticarea bolii. Boala debuteaza, de cele mai multe ori in copilarie si este diagnosticata ca infectie respiratorie . Tot in perioada copilariei apare prima criza, interpretata, deseori de medicii pediatri ca fiind o bronsita astmatiformai pentru ca acestia nu sunt pregatiti sa diagnosticheze corect boala, este de parere prof. dr. Stoicescu. Manifestarile din copilarie sunt "bizare", asa zisele raceli cu stranut, cu nas care curge, mimeaza astmul si pediatrului ii este greu sa discearna intre o bronsita si un astm adevarat. Multi pediatri trateaza bronsitele astmatiforme cu antibiotice desi copilul nu are febra dar manifestarile asemanatoare unei raceli ii determina pe acestia sa prescrie acest tratament. Astmul are o tenta genetica, tratarea corecta putand ameliora manifestarile bolii care apar la adult. In opinia prof. dr. Paul Stoicescu diagnosticul de bronsita astmatiforma ar trebui sa fie utilizat mai rar. Este greu sa delimitezi bronsita de astm si sa conduci tratamentul.

In Europa unul din patru copii sufera de astm bronsic . Intrucat la copii se manifesta formele cele mai severe ale afectiunilor alergice, aparitia unui puternic si modern tratament constituie un deziderat major. Dr. Sorin George tiplica a subliniat ca alergiile cutanate sunt cele mai prezente in ultimul timp. In ultima vreme s-a constatat ca sunt foarte multi pacienti atopici, adica alergici. In ultimii 50 de ani s-a constatat o crestere cu 50 la suta a acestor afectiuni, a mai spus dr. George tiplica. El a subliniat ca 25-30 la suta din populatie este alergica, copiii fiind chiar foarte afectati de dermatita atopica. 25 la suta dintre tineri sufera de dermatita atopica iar dintre acestia 70 la suta sunt copii sub cinci ani. Frecventa dermatitei atopice este mai mare in ultimii zece ani. Inmultirea cazurilor este cauzata de schimbarea conditiilor de viata din ultimii 50 de ani: ne hranim altfel, ne imbracam altfel, ne aranjam casele altfel. Factorii alergeni, de la cei chimici la polen modifica echilibrul, a explicat doctorul Sorin George tiplica. Pruritul produce insomnii copilului, nu ii permite o activitate normala si chiar dupa ce se vindeca, rezultatele scolare nu sunt performante si de aceea copilul devine temator si izolat. 60 la suta dintre copii cu dermatita atopica au probleme cu somnul si cu activitatea zilnica, afectand, astfel si activitatea celor din jurul lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea