Social

#copii #asociatie #campanie #craciun

Asociatia Pro-vita lanseaza campania de Craciun pentru copiii din Valea Parului

De Craciun, Asociatia Pro-vita anunta o campanie de strangere de fonduri pentru copiii gazduiti la Valea Parului . Alatura-te si tu campaniei si ajuta pe cineva de sarbatori!

Incepand cu Sfantul Nicolae, Asociatia Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti - filiala Bucuresti a inceput campania pentru strangerea de fonduri destinate celui mai nou proiect al organizatiei. Este vorba despre casa sociala din satul Valea Parului, din comuna Marzanesti, judetul Teleorman.

"Casa sociala"
este un proiect umanitar construit dupa modelul asezamintelor de plasament si asistenta ale Asociatiei Pro-vita din localitatile prahovene Valea Plopului si Valea Screzii. Asezamintele de plasament au fost fondate de preotul Nicolae Tanase.
 

Casa sociala din satul Valea Parului
 

Casa din Valea Parului este o locuinta apartinand asociatiei, cu gradina aferenta (1500 mp) si 4 hectare de teren agricol cultivate in sistem colectiv.

Cei care beneficiaza de aceasta locuinta sociala sunt femeile insarcinate si mamele cu copii aflate in situasii familiale sau sociale dificile. In prezent, casa gazduieste noua persoane: doua mame si sapte copii cu varste intre 3 luni si 13 ani. Acestia vor fi gazduiti atat cat au nevoie pentru revenirea la normal a situatiei lor.

In acest moment, situatia sociala a persoanelor gazduite a intrat in normal, copiii mai mari merg la scoala, iar gospodaria a fost amenajata astfel incat sa ofere un minim confort.
 

Proiectul umanitar Pro-vita Bucuresti
 

Filiala Bucuresti a Asociatiei Pro-vita Bucuresti a inaugurat acest proiect umanitar in 2011, pentru a completa material serviciile de consiliere oferite femeilor in criza de sarcina sau victime ale unor evenimente nefericite (violenta domestica).

Scopul proiectului este de a sprijini mamele si copiii aflati in dificultate pana la integrarea sau reintegrarea lor sociala.

Proiectul de la Valea Parului ofera nu doar o simpla asistenta, el avand la baza conceptele de autonomie si autogospodarire. Gradina si terenul agricol trebuie sa produca o parte cat mai mare din hrana necesara pentru familiile gazduite. Adultii gazduiti sunt sprijiniti pentru desfasurarea de activitati remunerate in zona (munci agricole etc.) Copiii sunt ajutati sa frecventeze scoala locala.

In 2012, asociatia si-a propus, pe langa asigurarea celor necesare subzistentei care nu pot fi obtinute prin efort propriu, alte proiecte: extinderea gospodariei prin renovarea si amenajarea anexelor, construirea unei fose septice, repararea acoperisului si gardului. Vor fi cumparate cateva animale de curte si se va construi un adapost pentru ele.

Asociatia a inceput inainte de Craciun campania de strangere de fonduri dedicate acestor obiective astfel incat aceste proiecte sa fie posibile anul viitor.

Daca vrei sa contribui la acest proiect, acceseaza paginile dedicate acestuia: www.valeaparului.ro/contribuie/donatii/ sau
www.provitabucuresti.ro/participa/donatii-sponsorizari.

Contul dedicat proiectului de pe Valea Parului este RO90 RZBR 0000 0600 1377 1027, deschis la Raiffeisen Bank - Agentia Victoria, titular Asociatia Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Bucuresti.

Societatile comerciale care doresc sa sprijine Pro-Vita au posibilitatea sa incheie contracte de sponsorizare, beneficiind de facilitatile fiscale prevazute de lege.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea