Social

#adrian paunescu #spital #cord

Adrian Paunescu a murit

Adrian Paunescu a incetat din viata in aceasta dimineata la Spitalul Floreasca din Capitala.

"Astazi, 5 noiembrie, la ora 7.15 inima maestrului a incetat sa bata. Dupa nenumarate tentative de resuscitare a trebuit sa ne declaram invinsi si maestrul a plecat dintre noi", a anuntat prof. dr. Serban Bradisteanu.

Noaptea trecuta, inima poetului s-a oprit de mai multe ori, insa medicii au reusit sa il resuciteze.

Adrian Paunescu, in varsta de 67 de ani, a fost internat pe 26 octombrie in stare grava la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala. Poetul avea grave probleme la mai multe organe vitale, cauzate de un edem pulmonar.

Noaptea de joi a fost critica pentru Adrian Paunescu, inima acestuia oprindu-se de mai multe ori. Dupa mai multe incercari, medicii au reusit sa il resusciteze.

Adrian Paunescu suferea de insuficienta respiratorie , renala si diabet. Medicii de la Spitalul Floreasca, unde a fost internat poetul, au declarat ca boala acestuia este foarte grava si depaseste toate resursele terapeutice ale spitalului.

Intr-un interviu acordat ziaului "ring", prof. dr serban bradisteanu declara ca Adrian Punescu avea nevoie de un transplant de cord.

"A ajuns la spital cu inima functionand doar la 10% din capacitate si a fost reabilitat prin tratament. Are nevoie de o inima noua, insa abia dupa ce va depasi aceasta criza si vom reusi restabilirea functiilor hepatice si renale se poate pune problema efectuarii unui transplant de cord", a declarat Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Floreasca.

 

Adrian Paunescu s-a nascut pe 20 iulie 1943, in localitatea Copaceni, judetul Balti. In timpul vietii a scris zeci de volume de poezii si a fost apreciat pentru talentul sau. Printre poeziile are au atins sufletul romanilor se numara "Ruga pentru parinti", "Iubiti-va pe tunuri" sau "Totusi iubirea". Versurile sale au fost puse pe muzica de artisti precum Vasile Seicaru, Stefan Hrusca si Nicu Alifantis .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea