Social

Adrian Mutu: "Sunt singurul vinovat"

La aproape o luna din momentul in care s-a aflat ca a fost depistat pozitiv la un control antidoping, Adrian Mutu a vorbit ieri pentru prima oara cu presa din Romania. Intr-o conferinta care a avut loc la sediul clubului Dinamo, fostul atacant al lui Chelsea n-a ezitat sa-si puna cenusa in cap, cerand totodata intelegere pentru situatia delicata in care se afla. Vizibil surprins de numarul urias de ziaristi prezenti ieri in sala de festivitati a cladirii din Soseaua Stefan cel Mare, unde s-au inghesuit aproximativ 200 de jurnalisti, Mutu a parut destul de sigur pe el, reusind sa-si pastreze calmul chiar si atunci cand anumite intrebari l-au deranjat in mod evident. "Vreau sa va spun ca pana acum nu m-am ascuns, ci nu m-am simtit pregatit sufleteste sa vin in fata presei. N-am de gand sa ma scuz, pentru ca nu exista scuza pentru ceea ce am facut. Imi pare rau si le cer iertare celor pe care i-am dezamagit. Din pacate, este o perioada grea pentru mine, nu numai din punct de vedere sportiv, ci si personal. Am fost deja judecat pentru ceea ce am facut, am primit o pedeapsa, iar acum tot ce-mi doresc este sa ma antrenez si sa revin cat mai bine pregatit pe gazon atunci cand imi voi ispasi suspendarea", a declarat Mutu in debutul conferintei.


"N-am fost profesionist"
Fostul atacant al lui Chelsea n-a ezitat sa puna situatia in care se gaseste pe seama faptului ca n-a avut un stil de viata propice marii performante. "Cu siguranta, de vreme ce am ajuns aici, am facut un sir intreg de greseli. Am avut o viata zbuciumata, care a devenit tot mai agitata pe parcursul evenimentelor personale pe care le-am trait in ultimul an. Practic, era normal sa ajung aici ca urmare a stilului de viata total neprofesionist. Probabil ca o sa mai am momente delicate in cariera mea viitoare, dar asta nu inseamna ca o sa-mi petrec din nou noptile prin cluburi si baruri de noapte. De altfel, cam tot ce s-a scris prin presa legat de viata mea de noapte a fost adevarat, cu exceptia faptului ca la Craiova as fi fugit din cantonament inaintea partidei cu Macedonia si as fi mers la un bar de strip-tease. Despre momentul in care am ramas fara permis de conducere, eu am gresit. Am vazut un politist ca-mi face semn in acea noapte, dar nu mi-am dat seama ca trebuia sa ma opresc, pentru ca m-am gandit ca atunci ar fi avut in mana un baston reflectorizant. Imediat, m-au urmarit patru masini de politie, iar apoi mi-a fost luat carnetul. Mi se pare normal, deoarece eu am gresit si sper ca Politia sa procedeze la fel indiferent cine se afla la volan. In orice caz, nu vreau ca nimanui sa nu-i fie rusine de propria persoana, asa cum mi-a fost mie cand m-am uitat in oglinda".


Antrenamente la Dinamo
Acesta a marturisit ca, cel putin in perioada imediat urmatoare, se va pregati alaturi de Dinamo: "N-am facut-o pana acum pentru ca mi se parea normal ca mai intai sa stau de vorba cu presa si, prin intermediul acesteia, cu suporterii. De acum, insa, ma voi antrena cu Dinamo. Aici ma simt ca acasa. De altfel, daca vreodata voi mai reveni in campionatul intern, Dinamo va fi singura mea optiune. Si in aceste clipe am primit sprijinul total al celor de aici, de aici am plecat catre Inter Milano in urma cu aproape cinci ani, iar acum sper ca tot de aici sa pornesc pe un nou drum. Vor fi sapte luni extrem de grele, sunt constient de acest lucru. Asa cum a spus insa si Gica Popescu , sunt dependent de fotbal si vreau sa revin si sa le demonstrez tuturor ca nu sunt nici pe departe terminat. Fotbalul este viata mea".


"L-am pus pe Becali sa minta pentru mine"
Dupa ce luni a anuntat ca nu va mai continua pe viitor colaborarea cu firma "Becali & Popescu", Adrian Mutu a tinut sa le multumeasca fostilor sai impresari. "Am avut o perioada foarte buna impreuna. Le multumesc lui Victor Becali si Gica Popescu , care m-au ajutat enorm in aceasta perioada si au facut o treaba excelenta pana la anuntarea suspendarii. Probabil ca fara ei verdictul ar fi fost altul. Cat despre Ioan Becali, acesta nu este nici tatal meu, nici fratele meu, asa ca acele declaratii pe care le-a facut la adresa mea nu puteau sa-mi faca mai mult rau decat altele. Dar a avut dreptate cand a spus ca l-am pus sa-l minta pe Ranieri pentru mine", a zis Mutu. Acesta n-a comentat nici faptul ca Nicu Gheara , presedintele AFR,. s-a dezis de el intr-un comunicat oficial: "Nicu Gheara n-are nici o legatura cu ceea ce mi s-a intamplat mie, suntem doar parteneri de afaceri si nimic mai mult", a mai adaugat Mutu.


"Voi fi primul vinovat daca nu ne vom califica"
Adrian Mutu a spus ca se va deplasa la Erevan pentru meciul pe care reprezentativa Romaniei il va sustine miercurea viitoare contra selectionatei Armeniei. "Vreau sa fiu prezent la acest joc pentru a fi alaturi de coechipierii mei, asa cum si ei au fost langa mine in toata aceasta perioada. As fi primul responsabil daca echipa nationala nu se va califica la CM. Sper ca in cele trei meciuri pe care le vor disputa fara mine sa castige, dar, in pofida a ceea ce s-a vehiculat, nu voi fi antrenor secund sau altceva de acest gen. Voi fi alaturi de echipa nationala cu tot ceea ce pot eu, adica cu sufletul", a spus "Briliantul".

Acesta s-a aratat impotriva ideii ca tricoul cu numarul zece sa fie retras de la prima reprezentativa cata vreme el va fi suspendat: "Nu este normal, pentru ca poate si un alt jucator este capabil sa onoreze acest tricou. Cat despre faptul daca voi mai fi sau nu capitan dupa ce va trece perioada de suspendare, asta ramane la latitudinea selectionerului Anghel Iordanescu si nu in ultimul rand a suporterilor. Sunt insa perfect constient ca suporterii nu ma vor ierta daca voi mai gresi vreodata.

Legat de presa din Romania, nu sunt suparat, dar aceasta uita totusi ca eu am incasat o amenda de 170.000 de euro doar ca sa vin la un meci al echipei nationale. Nu stiu cati alti jucatori ar fi procedat in acelasi mod".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea