Social

# variola #adrian marinescu #epidemie #pandemie #variola maimutei

Adrian Marinescu, despre infectiile cu variola maimutei: “Nu vor duce la o pandemie”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Bals” a tinut sa vina cu mesaje linistitoare pentru populatie in cazul infectarii cu variola maimutei. Medicul a precizat ca in cazul variolei maimutei nu se va ajunge la o pandemie, cum s-a intamplat in cazul infectiei Covid. 

“Sunt cazuri izolate si eu cred ca asa vor ramane. Doua lucruri ar fi importante de spus inca de la inceput: o data ca, spre deosebire de virusul SARS-CoV-2, la variola maimutei vorbim de o transmitere care se face cu mare dificultate de la om la om. Al doilea lucru, nu e nimic nou. Daca nu stiti, va spun eu ca din 1958 vorbim de variola maimutei si ca in 1970 a fost primul caz la om. Ce e diferit in aceasta perioada este ca in afara Africii nu avem cazuri izolate sau nu sunt atat de rare. Sunt ceva mai multe si e motivul pentru care atentia noastra a tuturor se indreapta catre aceste cazuri.

As mai face o precizare. Faptul ca e o boala cunoscuta si ca in general sunt forme usoare nu inseamna ca n-ar trebui sa fim prudenti, ca o discutie generala. In principiu, in raport cu bolile infectioase, cred ca tot timpul ar trebui sa gandim in acest fel”, a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit realitatea.net.

Reamintim ca luni, 13 iunie, a fost diagnosticat primul pacient cu variola maimutei din Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea